HenrikPajunen

Antisemitismi jyllää Euroopassa ja suvaitsevaisto vaikenee

Juutalaisvastaisuus nostaa jälleen päätään Euroopassa ja on vahvimmillaan sitten toisen maailmansodan. Natsikortit heiluvat nykyään herkästi, mutta jostain syystä suvaitsevaisto ei reagoi millään tavalla siihen tosiasiaan, että juutalaisvihamielisyyttä ilmenee erityisesti niissä Euroopan maissa joissa muslimien määrä on huomattavan suurta.

Ruotsissa ja Saksassa antisemitismi jyllää tänä päivänä voimakkaasti. Kummassakin maassa muslimiväestön osuus on merkittävä ja kaupungeissa on lukuisia alueita joissa he ovat selkeä enemmistö. Moni joutuu salaamaan juutalaisuutensa yleisillä paikoilla koska pelkää joutuvansa pahoinpidellyksi. 

”Tunnen oloni turvalliseksi, kunhan en näytä kuka olen” on uusi normaali. Vanhemmat ovat alkaneet kieltää lapsiaan käyttämästä juutalaisuuteen viittaavia koruja ja symboleita. Paikalliset juutalaiset yhteisöt peruvat vuosittaisia Hanukka-juhliaan ja eroavat seurakunnistaan. Osa joutuu muuttamaan kokonaan pois, koska pelkää oman henkensä puolesta. 

Tilastojen mukaan Saksassa juutalaisiin kohdistuneista päällekarkauksista tänä vuonna yli 80% on ollut muslimien suorittamia. Ruotsissa tällaisia ”ilmiöitä” on selitetty mm. sillä, että muslimien antisemitistiset väkivallanteot ovat ainoastaan yksittäisiä tapauksia, hätähuutoja tai kritiikkiä Israelin harjoittamaa politiikkaa vastaan jne. Kyllä syitä aina löytyy kun ei haluta myöntää tosiasioita.

Saksassa on uutisoitu viime aikoina paljon arabitaustaisten lasten ja nuorten nopeasti lisääntyneestä vihasta juutalaisia lapsia kohtaan. Juutalaislapset kokevat väkivaltaa jopa leikkipuistoissa, päiväkodeissa ja kouluissa. Pakolaisasuntoloihin tehdyt iskut ovat huomattavassa laskussa, mutta juutalaisiin kohdistuvat väkivallanteot taas rajussa nousussa. Jostain syystä kuitenkin Saksassa kaikki antisemitistiset teot joiden tekijä ei ole tiedossa, merkitään poliisitilastoihin automaattisesti äärioikeistolaisten teoiksi ja näin tilastoihin tulee väistämättä väärää tietoa.

Euroopassa eletään parhaillaan aikaa jolloin juutalaiset joutuvat elämään jatkuvassa pelossa, salaamaan juutalaisuutensa, perumaan juhlansa tai muuttamaan kokonaan pois. Osa heistä on kokenut nämä vainot 70-vuotta sitten ja joutuvat kokemaan ne nyt uudelleen. Kuinkahan mahtaa käydä kun Saksassa muslimien määrän on laskettu nykykehityksellä nelinkertaistuvan jo muutamassa vuodessa ja kaksinkertaistuvan koko Euroopassa 2050 vuoteen mennessä?

Suvaitsevaisto on tästä huolestuttavasta ja kuvottavasta ilmiöstä täysin hiljaa, mutta nimittelevät näistä asioista varoittelevia ihmisiä samalla natseiksi. Surullista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama
Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tämän blogikirjoituksen paikka kuuluisi olla osiossa fake news.

Rauhanuskonto islamin edustajat eivät tunne ennakkoluuloja saatikka vihaa muita uskontoja kohtaan.

Äärioikeistolainen antisemitistinen fasistimuslimi väkivaltaisine natsiaggressioineen juutalaislähimmäistään kohtaan on kauhistuttava ajatus.

Mikäli tämä ajatus olisi muuttunut lihaksi niin täällä Uudessa Suomessakin ilmiöstä keskusteltaisiin avoimesti päätoimittajan alustuksen pohjalta.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Antisemitismi on vaikuttanut Euroopassa 2000 vuotta. Ei sitä muslimit ole keksineet. Yhdessä vaiheessa juutalaiset hakivat turvaa muslimimaista.

On kuitenkin selvää että muslimimaahanmuutto on lisännyt antisemitismia ja viharikoksia.

Eurooppalaisten pitäisi tuomita antisemitismi mutta se ei ole helppoa kun se on juurtunut eurooppalaisten maailmankuvaan.

Mika Sarivaara-Satta

"Yhdessä vaiheessa juutalaiset hakivat turvaa muslimimaista."

Koska juutalaisilla oli merkittävä rooli muslimien orjakaupassa: juutalaiset kuohitsivat miespuoliset kotiorjat.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Onpa erikoinen kirjoitus tai siis vailla logiikkaa.

Kirjoittaja kyselee miksi suvaitsevaisto ei tuomitse antisemitismiä.

No, ehkä siksi että suvaitsevaisto ei olisi suvaitsevaistoa, jos se tuomitsisi.

Silloin kirjoittajakaan ei puhuisi suvaitsevaistosta vaan tuomitsevaistosta!

Hannu Töyri

Suvaitsevaisto suvaitsee siis A. Hitleri jotaman kansallissosialistisen Saksan tooimeenpanevan holokaustin juutalaisia kohtaan, jotta olisi suvaitsevainen. Suojelkaa meitä tältä suvaitsevaistolta. Näin on jo pitkään tapahtunut Ruotsin tapahtumien kohdalla. Näin tapahtuu mm. edistyksellistön kohdalla kun ottaa puheksi Ruotsin kultamunien antisemitismin eli uhrit ovat syyllisiä "taitavilla" selityksillä.

Toni Rintala

"No, ehkä siksi että suvaitsevaisto ei olisi suvaitsevaistoa, jos se tuomitsisi."

Ainakin itseään suvaitsevaistoksi kuvaava taho on kovasti tuomitsemassa persuja ja isänmaallisia natseiksi.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Taas tuomitaan suvaitsevaisto mainitsematta yhtään sen edustajaa. Voitko antaa esimerkin henkilöstä tai yhteisöstä, joka kuuluu sinun suvaitsevaisto määritelmääsi muttei tuomitse antisemitismia?

Suvaitsevaistosta näyttää tulleen vahvasti se myyttinen kansanosa, joka on helppo tuomita, koska he ilmeisesti haluavat suvaita kaiken mutta eivät osaa tuomita oikeita asioita. Sitten kun kysytään, että ketä suvaitsevaistoon oikeasti kuuluu niin se onkin aina vaikeampaa.

Juha Hämäläinen

Juutalaisiin kohdistuva väkivalta Euroopassa perustellaan muslimien toimesta Israelin valtion toimien oikeutettuna vastustamisena.

Tämä on tietenkin tekosyy, joka kelpaa monelle kantaväestön edustajallekin, joka ei hyväksy Israelin toimia.

Tässä sotketaankin kaksi erillistä asiaa sujuvasti, antisemitismi ja antisiionismi. Ensimmäinen tarkoittaa yleistä erittelemätöntä juutalaisvastaisuutta. Toinen taasen Israelin valtion perustamiseen, pyörittämiseen sekä jatkuvaan laittomaan laajentamiseen liittyvän rikollisen ja väkivaltaisen toiminnan eli siionismin vastustamista. Itse en ole antisemitisti, mutta kylläkin varmuudella antisiionisti.

Antisiionismi ei sekään tarkoita monen kohdalla halua vastustaa juutalaisten oikeutta omaan valtioon vaan vastustaa tapaa, röyhkeyttä ja laittomuuksia, joilla toteutettu tätä päämäärää.

Muslimien harrastama väkivalta juutalaisia kohtaan on heille tyypillistä lapsenomaista kiukunpurkua väkivallan kautta. He eivät toimi rationaalisesti vaan naisellisesti eli tunnemaailman oikkujen mukaan hyökäten sattumanvaraisesti kotikaupungin juutalaisten kimppuun, joilla ei mitään tekemistä Israelin toimien kanssa eikä mitään mahdollisuutta vaikuttaa siionistien vanhoilliseen joukkoon Israelissa.

Näistä syistä Euroopassa on otettava kova linja muslimien harrastamaan väkivaltaan. Ilman mitään myönnytyksiä tai ymmärrystä. Sama koskee tietenkin uusnatseja ja muita riehujia.

Hannu Töyri

Israel on lähi-idän sivistykellinen helmi. Arabeilla ei ole yhtään maailman viidensadan parhaan yliopiston joukkoon kuluvaa yliopistoa, Israelilla on useampikin. Arabit kyntävät kivikauden peltoa ja pahmpaa on tulossa. Vaikka Isis kuuluu siihen mustaan kaartiin mistä löytyy Stalinin kommunistit, Hitlerin natsit, eikä jää viimeisksi, niin kaikki näyttää siltä, että sen tuhoaminen - niin odotettu asia kun se olikin - ei tunnu tuovan sitä odotettua "valoa" vaan kaikki jatkuu samanlaisena ellei pahempana.

Tämä palestiinalaishallinto on suurimpia rosvoja - joidenkin mielestä suurin, kun verrataan vastaavanlaisiin avustettaviin. Näillä avustuksilla jokaiselle pakolaisleirissä olevalle perheelle ja muilla olisi rakennettu kunnollinen asunto, jos niin olisi haluttu tehdä.

Israel ei sodi ja onkin lähi-idässä rauhan valtio. Tosin Israel puolustautuu tarvitaessa. Israelissa asuu toista miljoonaa "palestiinalaista" ja sieltä ei kenenkään tarvite paeta mihinkään, kuten muslimit toisiaan.

Onko Euroopan monikulttuurisuus palaamista juutalaisvainojen aikaan!

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Ei se kovin suuri sivistyksellinen helmi ole, kun ilmiselvästä tahallisesta henkirikoksesta selviää 14 kuukauden vankilaresissulla. Meilläkin sentään taposta saa vuosikausien rangaistuksen.
http://www.jpost.com/Opinion/Taking-responsibility...
https://fi.wikipedia.org/wiki/Tappo

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Hannu Töyri

Oikeus on tehnyt päätöksensä, eikä meillä ole kaikkea sitä tieton mikä tutkijoilla ja oikeudella oli käytettävinään, mutta voihan sitä asiasta keskustella ja ihmetelläkin jos tuomio tuntuu siltä. Arabimaailmaan suhteuttettuna tämä on, varmaan teistäkin herra Kämäräinen, hyvä vitsi.
Hamas ilmoitti Gazan kuuluvan Isin kalfaattiin jo hyvissä ajoin ja se "oikeuslaitos" toimii "hiukan" erilailla.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #15

Kukas nyt Gazaa minään oikeusvaltiona pitääkään?

Tuo viittaamani tapaus on hyvin dokumentoitu, koska se tallentui yksityishenkilön kameran nauhalle (ja ilman sitä ei tuota vähäistäkään tuomiota ehkä olisi tullut).
http://www.btselem.org/press_releases/20160606_cla...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Toni Rintala

Ruotsissa pelattiin Davis Cup tennisottelut ilman yleisöä 2009 vain siksi, koska paikalliset muslimit eivät halunneet Israelin pelaajia maahan. Näin siis Ruotsissa jo 8 vuotta sitten.
https://en.wikipedia.org/wiki/2009_Malm%C3%B6_anti...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tämä blogi on taas kerran osoitus persujen kyvystä ymmärtää historiaa.

Blogistin mielestä on oltu hiljaa antisemitismistä, se on varmasti totta jos ainoat uutislähteet persuille ovat MV-lehti, suomen uutiset tai fox-news.

Kannattaa joskus tulla sieltä omasta kuplasta ulos, niin voi nähdä näitä uutisointeja ihan normaalien medioiden sivuilla.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

"Suvaitsevaistolla" on omat ryhmänsä, joihin kohdistuvasta kuvitellusta tai todellisesta sorrosta se nostaa metelin. Kaikesta päätellen Euroopassa asuvat juutalaiset eivät kuulu näihin ryhmiin.

Mielestäni tässä kirjoituksessa oli pointti, näkivätpä toiset kommentoijat sitä tai eivät.

Toimituksen poiminnat